ua en ru

Єврокомісія запропонувала розпочати переговори про "Північний потік - 2"

Єврокомісія запропонувала розпочати переговори про "Північний потік - 2" Фото: у ЄС пропонують переговори про будівництво газопроводу

У розпорядженні ЗМІ опинився лист ЄК до датського уряду

Влада Європейського союзу запропонували провести переговори про будівництво газопроводу "Північний потік - 2" від імені членів ЄС. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на датську газету Politiken.

"У розпорядженні датського видання опинився лист Єврокомісії до уряду Данії. У ньому пропонується країнам членам Євросоюзу висловити свою позицію на тему будівництва газопроводу, оскільки проект не зможе функціонувати в умовах правового вакууму", - йдеться в повідомленні.

Згідно з листом, комісія також попросила у країн-членів ЄС дозволити почати переговори з Росією про будівництво газопроводу від їхнього імені.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер прийняв рішення просувати ідею "Північного потоку-2" в обхід України, і може в найближчі місяці схвалити будівництво газопроводу з російської стороною. Рішення може бути оприлюднене після виборів у Німеччині у вересні 2017 року.