ua en ru

Єврокомісія почне розслідування проти 3 країн за невиконання квот по біженцям, - Reuters

Єврокомісія почне розслідування проти 3 країн за невиконання квот по біженцям, - Reuters Фото: глава ЄК Жан-Клод Юнкер (European Union 2017 - European Parliament)

Угорщині, Польщі і Чехії направлять листа про початок юридичного процесу через порушення угод ЄС

Єврокомісія планує почати розслідування проти трьох країн Східної Європи, які відмовилися виконувати квоти з прийому біженців. Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела в Європейському союзі.

Відзначається, що Єврокомісія у вівторок, 13 червня, на засіданні прийме рішення направити Угорщині, Польщі, а також Чехії письмові повідомлення про початок юридичного процесу у зв'язку з порушенням угод ЄС.

Зазначено, що такі повідомлення є першим кроком при розгляді процедур порушень, які Єврокомісія може почати щодо держав-членів ЄС за невиконання своїх юридичних зобов'язань.

Нагадаємо, уряд Чехії 5 червня прийняв рішення до вересня поточного року більше не приймати біженців в рамках рівномірного розподілу міграційного навантаження в Європейському союзі.

Раніше повідомлялося, що міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Блащак запропонував країнам закрити кордони для мігрантів-мусульман з Північної Африки і Близького Сходу.