ua en ru

Єврокомісія може відкласти допомогу Греції

Єврокомісія не впевнена, що Греція виконала всі умови для отримання чергової частини коштів допомоги, говориься в листі заступника міністра фінансів Німеччини парламенту. Про це повідомляє "Росія 24".

Таким чином, виплата траншу допомоги Греції може бути відкладена. Нагадаємо, що зараз, щоб дістати доступ до допомоги зовнішніх кредиторів, влада Греції повинна в терміновому порядку виконати низку нових заходів жорсткої економії.

Серед інших значаться такі вимоги, як подальше скорочення фонду оплати праці. У Греції вже ухвалений закон, згідно з яким 12,5 тис. держслужбовців будуть переведені в робочий резерв із збереженням 75% заробітної плати. При цьому, якщо цим співробітникам влада не зможе знайти нові робочі місця протягом 8 місяців, вони будуть звільнені.

Більш того, вже до кінця липня очікується скорочення 2,4 тис. робочих місць в муніципалітетах, також буде скорочено 2,2 тис. шкільних охоронців, 1,5 тис. вчителів, 3,5 тис. співробітників муніципальної поліції. До кінця року кількість переведених в резерв складе 25 тис.

Проте згідно зі звітом комісії "трійки" Афіни поки виконали тільки 17 з 22 необхідних розпоряджень, останні п'ять країна поки виконати не в змозі.

Єврокомісія збереться в середу і обговорить це питання.

Читайте також: Меркель не бачить підстав для списання частини грецької заборгованості

Парламент Німеччини прийме вирішення про виплату траншу допомоги Греції до 29 липня.

Джерела, знайомі з ситуацією, як пише Marketwatch, не бачать приводу для неспокою. "Ті пункти, які викликають питання, є швидше процедурними. Не думаю, що це серйозна проблема", - сказало одне з джерел.