ua en ru

Єврокомісія повинна пояснити заяву Юнкера про членство України в ЄС, - Точицький

Єврокомісія повинна пояснити заяву Юнкера про членство України в ЄС, - Точицький Фото: Жан-Клод Юнкер (flickr.com-epp)

Слова Юнкера були використані в першу чергу для пропаганди в російських ЗМІ, вважає Точицький

Представник України при Євросоюзі, посол Микола Точицький стурбований у зв'язку з неточним цитуванням президентом Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером слів президента України Петра Порошенка, передає УНІАН.

Раніше Юнкер сказав: "Я бачу, що мій друг Порошенко сказав декілька днів тому, що Україна є Європейським союзом і НАТО, але зараз це не те і не інше. Я думаю, що ми повинні це мати на увазі".

"Я офіційно звернувся до Європейської комісії за роз'ясненнями з приводу нещодавніх висловлювань президента Жана-Клода Юнкера під час щорічної конференції послів у Брюсселі. Я також привернув увагу до фактичних слів президента України Порошенка, який, виступаючи з нагоди 26-ї річниці незалежності України, відзначив незмінність стратегічного курсу України на інтеграцію в європейські та євроатлантичні структури", - сказав Точицький.

Він зазначив, що слова президента Єврокомісії були використані у першу чергу для пропаганди в російських ЗМІ з метою дискредитації України та її євроінтеграційного курсу.

На думку посла, такі висловлювання напередодні набрання чинності Угоди про асоціацію "підривають і рівень нашої довіри, і наш серйозний рівень співпраці". У той же час дипломат підкреслив, що Євросоюз надає "масштабну політичну та фінансову підтримку протидії агресії РФ, відзначає реформи, які здійснює Україна".

"Ми маємо дочекатися офіційних роз'яснень, але свою стурбованість ми висловили", - наголосив Точицький.

Нагадаємо, раніше Юнкер заявив, що ЄС має покращити відносини з Росією.