ua en ru

Єврокомісія буде судиться з шістьма країнами ЄС через забруднення повітря

Єврокомісія буде судиться з шістьма країнами ЄС через забруднення повітря Ілюстративне фото (facebook.com)

Країни не дотримуються стандарти ЄС

Європейська комісія подала до Європейського суду позови проти шести країн за недотримання стандартів якості повітря ЄС. Про це йдеться в повідомленні на сайт ЕК.

Зокрема, згідно з повідомленням, Італія, Угорщина та Румунія постануть перед судом за порушення норм викидів твердих частинок, а Німеччина, Франція і Великобританія за порушення норм ЄС по обмеженню вмісту діоксиду азоту в повітрі.

Деяких країн, зокрема Іспанії, Словаччини і Чехії вдалося уникнути суду, незважаючи на те, що така загроза існувала. Вони взяли до уваги попередні застереження комісії, та заходи, які вони проводять, можуть виправити ситуацію.

Комісія також розширила ряд поточних справ про порушення у відношенні Німеччини, великої Британії та Люксембурга з проханням уточнити їх рішення не вводити штрафні санкції щодо автовиробників, причетних до справи Dieselgate.

У разі задоволення позову країнам загрожують штрафи або заборону на в'їзд дизельних автомобілів в центр міст.

У вересні 2015 року з'ясувалося, що понад 11 млн дизельних автомобілів Volkswagen по всьому світу були оснащені програмним забезпеченням, яке під час проведення тестів в десятки разів занижувало кількість шкідливих газів, зокрема, оксидів азоту, які викидаються в повітря.