ua en ru

Єврокомісія анонсувала створення робочої групи для допомоги біженцям в Лівії

Єврокомісія анонсувала створення робочої групи для допомоги біженцям в Лівії Фото: біженці (UNHCR UN Біженець Agency)

ООН, ЄС і Африканський союз працюватимуть спільно

Європейська комісія анонсувала створення робочої групи для допомоги біженцям в Лівії. Про це повідомляє DW.

"Європейський Союз, Організація об'єднаних націй і Африканський союз мають намір спільно допомагати мігрантам і біженцям в Лівії", - йдеться в заяві, оприлюдненій Єврокомісією в Брюсселі.

Згідно з інформацією видання, сторони повідомили зокрема про рішення створити робочу групу "для захисту і порятунку життів біженців на маршрутах міграції і, особливо, в Лівії".

Так, одним з напрямків діяльності стане "прискорене" добровільне повернення мігрантів на батьківщину. При цьому біженців, які потребують міжнародного захисту, переселять у безпечні держави.

Крім того, за допомогою фінансування Євросоюзу розроблять програму для Міжнародної організації з міграції. З січня 2017 року з її допомогою на батьківщину добровільно повернулися близько 13 тис. мігрантів.

Планується, що робоча група буде тісно співпрацювати з офіційними лівійськими органами. Вона повинна внести свій внесок у спільні зусилля "руйнування мереж нелегальних перевізників і кримінальних структур, розвитку та стабілізації країн виходу біженців та усунення причин міграції".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Середземному морі з липня 2015 року в рамках операції "Софія" врятовано 42 тис. біженців.