ua en ru

У Єврокомісії повідомили про додаткові торгові преференції для України

У Єврокомісії повідомили про додаткові торгові преференції для України Фото: Сесілія Мальстрьом

Єврокомісар з питань торгівлі перебуває з робочим візитом у Києві

В Єврокомісії заявили про додаткові торгові преференції для України. Про це на своїй сторінці в Тwitter повідомила член Європейської комісії з питань торгівлі Сесілія Мальстрьом.

"Щаслива знову бути в Києві. Робоча вечеря з Павлом Клімкіним. Рада повідомити про додаткові торгові преференції для України", - написала єврокомісар з питань торгівлі.

Зазначимо, раніше Мальмстрьом заявила, що ЄС буде готовий у вересні повідомити про додаткові торговельні преференції для України.

Зокрема, прем'єр-міністр УКраїни Володимир Гройсман закликав єврокомісара якнайшвидше ухвалити рішення про запровадження ЄС додаткових торговельно-економічних преференцій для України.

"ЄС має рішуче підтримати Україну у контексті російських транзитних і торговельних обмежень… Дуже важливо, щоб сфера дії автономних преференцій ЄС була амбіційною і включала в себе критично важливі категорії товарів, такі як м'ясо птиці, агропродукція тваринного походження, мука, фруктові соки, електротовари, алюміній та вироби з нього", - наголошував український прем’єр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна та Ізраїль домовилися прискорити укладення угоди про вільну торгівлю. Крім того, за словами президента України Петра Порошенка, з часу введення безвізового режиму між Україною та Ізраїлем кількість туристів з обох країн збільшилася в десять разів.