ua en ru

У Єврокомісії розкритикували конфлікт НАБУ і Холодницького

У Єврокомісії розкритикували конфлікт НАБУ і Холодницького Фото: керівник групи підтримки України в ЄК Пітер Вагнер (kmu.gov.ua)

На думку Пітера Вагнера, ситуація навколо Холодницького "не справляє гарного враження"

Конфлікт між Національним антикорупційним бюро України та керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назаром Холодницьким "не справляє гарного враження". Про це заявив керівник групи підтримки України в Єврокомісії Пітер Вагнер, передає "Радіо Свобода".

"Безумовно, це не справляє гарного враження, коли ті, хто має боротися з корупцією, більше борються між собою. Чи ні. Може деколи це тільки шум у пресі, про який ми не можемо судити, або про який дізнаємося лише через кілька днів", - зазначив Вагнер.

Нагадаємо, 30 березня до дисциплінарної комісії прокурорів направили скарги на Холодницького. Документ підписаний генпрокурором Юрієм Луценком і директором НАБУ Артемом Ситником. У даному поданні комісію просять звільнити керівника САП. На думку Ситника, ризик збереження Холодницького на посаді "перевищує всі інші". Він також звинуватив його в "зливі інформації" про слідчі дії фігурантам антикоррупційних справ.