ua en ru

У Єврокомісії назвали предмет тристоронніх переговорів щодо газу

У Єврокомісії назвали предмет тристоронніх переговорів щодо газу Фото: Єврокомісія (twitter.com/EU_Commission)

Всі спірні питання винесуть на обговорення

Тристоронні переговори у форматі Україна-ЄС-Росія щодо транспортування газу по території України відбудуться 19 грудня в Берліні. Про це йдеться в повідомленні представництва Єврокомісії в Німеччині.

Як наголошується в повідомленні, темою переговорів стануть терміни довгострокового контракту, обсяги і тарифи. За підсумками переговорів також можливе досягнення політичної угоди з цих питань.

Європейську комісію на переговорах представлятиме віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович, який також проведе зустріч з федеральним міністром економіки Пітером Альтмайером в Берліні.

Нагадаємо, раніше віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович повідомив, що тристоронні переговори по газу у форматі Україна-ЄС-Росія на рівні міністрів пройдуть 19 грудня 2019 року. Як зазначив Шефчович, настав час дати позитивний сигнал ринкам і споживачам.

Міністр енергетики та навколишнього середовища України Олексій Оржель заявив, що Україна розраховує на конструктив з боку учасників тристоронніх газових переговорів у форматі Україна-ЄС-Росія щодо транспортування газу по території України. За його словами, для України є пріоритетом підписання довгострокового договору з чіткими обсягами транспортування газу, що забезпечить стабільність на енергетичних ринках Європи і зниження цін для кінцевих споживачів.