ua en ru

Єврокомісар розчарований зменшенням фінансування Суспільного мовлення в Україні

Єврокомісар розчарований зменшенням фінансування Суспільного мовлення в Україні Фото: Йоханнес Хан (flickr.com-euregional)

Передбачена у держбюджеті-2018 сума фінансування Суспільного мовлення в Україні буде зменшена на 50%

Комісар Європейського союзу з питань європейської політики сусідства Йоганнес Ган розчарований тим, що в проекті держбюджету України на 2018 рік передбачена сума фінансування Суспільного мовлення в Україні буде зменшена на 50%. Про це єврокомісар написав у своєму Twitter.

"Розчарований дізнатися, що проект бюджету 2018 для Суспільного може бути зменшений до 50% від передбаченої законом суми", - підкреслив єврокомісар.

Він зазначив, що в наступному році всі органи влади України мають повністю виконати взяті на себе зобов’язання перед Суспільним мовником.

Нагадаємо, у липні перший заступник голови Державного комітету телебачення і радіомовлення України Богдан Червак заявив, що Суспільне телебачення недофінансовано на 462 млн гривень. "Ми надали Міністерству фінансів всі необхідні документи, пов'язані з нестачею в сумі 462 мільйона 439 тисяч 200 гривень, вказали, що це порушення закону, і необхідно дофінансувати НСТУ в тих обсягах, які вказані", - зазначав він.