ua en ru

Єврокомісар: Брюссель не має "плану Б" у разі виходу Великобританії з ЄС

Єврокомісар: Брюссель не має "плану Б" у разі виходу Великобританії з ЄС Фото: єврокомісар з питань економіки П'єр Московісі

П'єр Московісі сподівається, що Сполучене Королівство залишається в об'єднаній Європі

Ніякого "плану Б" на випадок виходу Великобританії з ЄС не існує. Про це заявив єврокомісар з питань економіки П'єр Московісі в інтерв'ю французькому телеканалу France 5, передає Deutsche Welle.

"У нас є тільки один план. Сполучене Королівство залишається в об'єднаній Європі", - заявив член Європейської Комісії.

Крім того, Єврокомісія не буде приймати участі в кампанії референдуму у Великобританії щодо можливого виходу країни з Євросоюзу, додав представник Брюсселя. За його словами, референдуми небезпечні насамперед для Європи.

Нагадаємо, в самій Великобританії після досягнення компромісних домовленостей під час останнього саміту глав держав і урядів ЄС позиції прихильників членства в ЄС суттєво посилились.

Так, після закликів прем'єра Девіда Кемерона підтримати членство в ЄС частка прихильників такої позиції зросла, про що свідчать результати проведених нещодавно опитувань. Кількість тих, хто за збереження країни в ЄС, перевищує число прихильників так званого Brexit (терміна, який вживають ЗМІ Європи щодо потенційного виходу Великобританії з ЄС, - ред.) на 15%.

Референдум про вихід Великобританії з Європейського союзу (ЄС) призначено на 23 червня 2016 року.