ua en ru

Євродепутат: Україна може отримати безвізовий режим до початку осені

Євродепутат: Україна може отримати безвізовий режим до початку осені Фото: євродепутат від Болгарії Марія Габріел розповіла про безвізовий режим для України

Українське досьє з візової лібералізації вже перебуває на розгляді в комітеті Європейського парламенту з громадянських свобод, правосуддя та внутрішніх справ

Можливість завершення процесу надання Україні безвізового режиму до початку осені є доволі реальною. Про це повідомила в інтерв’ю "Радіо Свобода" доповідач з питання візової лібералізації для України, євродепутат від Болгарії Марія Габріел.

За її словами, той факт, що українське досьє з візової лібералізації вже перебуває на розгляді в комітеті Європейського парламенту з громадянських свобод, правосуддя та внутрішніх справ, є позитивним і засвідчує, що Україна на шляху до скасування віз досягла реального прогресу.


"Тепер ми залучені в процес, який я вже тепер, забігаючи вперед, розцінюю позитивним, – заявила європарламентар. – Адже те, що ми вже досягли цієї стадії, свідчить, що українці доклали зусиль, що ці зусилля цінують, що була констатація реального прогресу. Тож нині розгляньмо це досьє, знайдімо відповіді на питання, щоб вони не виникали після і щоб не було непорозумінь. І хай наш сигнал буде потужним і об’єднаним".

Європейський парламент 23 травня призначив доповідачем з питання візової лібералізації для України Марію Ґабріел, євродепутата від Болгарії, що входить до найчисленнішої парламентської політичної групи - Європейської народної партії.

Нагадаємо, Геращенко назвала подвійними стандартами заяви про відстрочення скасування віз з ЄС.