ua en ru

Євродепутат прогнозує посилення тиску влади України на акції протесту

Лідер фракції "зелених" у Європейському парламенті Ребекка Хармс прогнозує посилення тиску влади України на акції протесту.

Лідер фракції "зелених" у Європейському парламенті Ребекка Хармс (на фото) прогнозує посилення тиску влади України на акції протесту. Про це вона заявила в інтерв'ю Deutsche Welle.

"Побиття колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка, напади на окремих активістів і журналістів, інцидент з Тетяною Чорновіл свідчать, що власті України можуть реагувати на мирний протест тільки застосуванням насильства", - заявила Хармс.

За її словами, використання сил міліції та спецпідрозділу "Беркут" для розгону ненасильницької акції протесту є неправильною відповіддю влади.

"На акції протесту слід давати політичну відповідь. Уряд повинен відкликати рішення, які були прийняті проти волі громадян України", - наголосила Хармс.

Євродепутат не виключає, що влада буде жорстко реагувати на мирні акції протесту: "У мене створюється враження, що український уряд прийшов до висновку, що терпимість, яку воно демонструвало останні кілька тижнів до цих протестів, та уявна толерантність не зможе зламати прагнення людей до демократії. Вважаю, що насильство проти мирного руху буде застосовуватись частіше і більше".

Хармс також переконана в очевидності того, що ненасильницькі акції протесту на Україні не припиняться.

"Незважаючи на те, що на Майдані в Києві тепер збирається не так вже і багато людей, очевидно непереборне прагнення демократичного руху до правової держави і держави, якого громадяни можуть довіряти", - підкреслила вона.