ua en ru

Євродепутат попросила Могеріні пояснити присутність Суркова на переговорах у нормандському форматі

Євродепутат попросила Могеріні пояснити присутність Суркова на переговорах у нормандському форматі Фото: депутат Європейського парламенту Ребекка Хармс

Помічник президент РФ Володимира Путіна Владислав Сурков внесений у санкційний список ЄС

Депутат Європейського парламенту Ребекка Хармс попросила високого представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріку Могеріні прокоментувати присутність на переговорах у нормандському форматі в Берліні помічника президента РФ Володимира Путіна Владислава Суркова, який внесений до санкційний список ЄС. Про це вона написала у своєму Twitter.

"Шановна Федеріка Могеріні. Не могли б ви прокоментувати наявність містера Суркова в Берліні і анонсований (візит – Ред.) Матвієнко в Швейцарії? Санкції мають значення?", - написала вона.

Як повідомлялося раніше, переговори в нормандському форматі завершилися менше години тому в Берліні.

На рівні глав держав, в яких беруть участь президент України Петро Порошенко, президент Франції Франсуа Олланд, президент Росії Володимир Путін і канцлер Німеччини Ангела Меркель. Зокрема, від російської сторони у переговорах беруть участь, крім президента, міністр закордонних справ Сергій Лавров і помічник президента Владислав Сурков.

Нагадаємо, закінчилися переговори в нормандському форматі в Берліні.