ua en ru

Євразійська економічна комісія відзначає прогрес у відносинах з Україною

Євразійська економічна комісія відзначає прогрес у відносинах з Україною. Про це заявив міністр з питань технічного регулювання Євразійської економічної комісії Валерій Корєшков за підсумками чергової відеоконференції з українською стороною, повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

"Ми розуміємо, наскільки важливі ці питання у взаєминах наших держав. Ми бачимо, що прогрес у наших відносинах є. Ми хотіли б виробити разом систему, яка спрощувала і усувала б всі негативні моменти, і над цим треба думати. Ми хотіли б, щоб наша схема працювала, щоб вона була проста, доступна, з урахуванням всіх пропозицій і мінімізацією витрат", - сказав Корєшков.

Водночас урядовий уповноважений Валерій Мунтіян зазначив, що у діалозі щодо усунення бар'єрів у вільному просуванні товарів на територію України та країн Митного Союзу, по-перше, є певні позитивні зрушення в обговоренні цього питання, а по-друге, було висловлено обопільне бажання прискорити процес вирішення проблеми.

Також зазначаються, що наступна відеоконференція, на якій відбудеться обмін думками, призначена на грудень, а на лютий 2014 р. Валерій Мунтіян запросив представників ЄЕК до Києва.