ua en ru

ЕВРАЗ ДМЗ ім. Петровського припинив використання газу в доменній плавці

Український металургійний завод компанії ЕВРАЗ Дніпропетровський металургійний завод імені Петровського в рамках програми з енергозбереження повністю відмовився від використання природного газу в процесі доменної плавки, замінивши його на кокс.

Український металургійний завод компанії ЕВРАЗ Дніпропетровський металургійний завод імені Петровського в рамках програми з енергозбереження повністю відмовився від використання природного газу в процесі доменної плавки, замінивши його на кокс. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Євразії.

Таке рішення пояснюється прагненням значно знизити собівартість чавуну, а відповідно, стали і прокату.

"Ми переконалися в економічній вигоді технології і перейшли до її промислового застосування. За підсумками роботи 2013 відмова від дорогого природного газу дозволив знизити витрати на виробництво чавуну на 1,8 млн. дол США. Паралельно ми продовжуємо реалізацію інших програм , які допоможуть знизити витрати в доменному виробництві, і підвищать конкурентоспроможність підприємства", - підкреслюється в повідомленні.

Нагадаємо, ЕВРАЗ є вертикально-інтегрованою металургійної та гірничодобувної компанією з активами в Росії, Україні, Казахстані, США, Канаді, Чехії, Італії і Південній Африці. Компанія входить в 20-ку найбільших виробників сталі в світі за обсягами виробництва сталі. У 2013 р. ЕВРАЗ справив 16,1 млн тонн сталі. Власна база залізної руди та коксівного вугілля практично повністю забезпечує внутрішні потреби компанії. Консолідована виручка Євразії за 2012 р. склала 14 726 млн дол США, консолідована EBITDA - 2012 млн дол США . Консолідована виручка Євразії за перше півріччя 2013 р. складе 7362 млн дол США, консолідована EBITDA - 939 млн дол США .