ua en ru

"Евертон" можуть позбавити очок у таблиці чемпіонату Англії

"Евертон" можуть позбавити очок у таблиці чемпіонату Англії Фото: Марку Сілва (evertonfc.com)

Всьому виною порушення правил під час переходу тренера

З "Евертона" можуть зняти три очки в турнірній таблиці англійської Прем'єр-ліги за незаконні переговори з нинішнім тренером Марку Сілвою. Про це повідомляє The Times.

"Іриски" намагалися переманити португальського фахівця восени минулого року, в той час, коли той очолював "Уотфорда", однак "шершні" відмовилися його відпускати. В результаті тренер в січні був звільнений з клубу і влітку він все ж очолив "Евертон".

АПЛ наполягала, щоб обидва клуби самі досягли домовленості щодо конфліктного питання, але цього не сталося. Тепер сторони розсудять незалежні юристи, які були найняті керівництвом ліги.

Якщо "Евертон" визнають винним, то клубу загрожує великий штраф або навіть зняття очок. На даний момент у "ірисок" 6 пунктів, а команда займає 7 місце в турнірній таблиці.

Перш в АПЛ бували випадки, коли за ведення подібних переговорів з клубів знімали окуляри. У 2005 році "Челсі" порушив правила при підписанні захисника з "Арсеналу" Ешлі Коула. Тоді "сині" були позбавлені трьох очок і заплатили штраф в 300 тисяч фунтів. Також різними грошовими штрафами був покарані агент гравця, сам Ешлі Коул і тодішній тренер "Челсі" Жозе Моуріньо.

Нагадаємо, італійський футбольний клуб "К'єво" позбавлений трьох очок і оштрафований на 200 тисяч євро за фінансові махінації.