ua en ru

Евакуюватися з Непалу в Україну готові 44 українця і 22 іноземця, - МЗС

Евакуюватися з Непалу в Україну готові 44 українця і 22 іноземця, - МЗС Фото: землетрус в Непалі

Ще з 48 громадянами України в Непалі не вдається вийти на зв'язок

Евакуюватися з Непалу на українському літаку готові 44 громадянина України 22 іноземця. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ України (МЗС).

"Готовність евакуюватися в Україну підтвердили 44 громадянина України, 2 громадян РФ. Також ще близько 20 іноземців звернулися до українських консулів з проханням бути евакуйованими нашими силами", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що станом на 14:00 01 травня МЗС володіє інформацією про перебування на території Непалу 209 громадян України. Дані про загиблих (потерпілих) українців відсутні, однак із 48 українцями не вдається вийти на зв'язок.

Четверо громадян України протягом останньої ночі виїхали з Непалу самостійно. Троє планують відбути самостійно з Катманду сьогодні ввечері.

"МЗС використовує всі можливі шляхи евакуації громадян України з Непалу, з залученням в т. ч. наших партнерів", - повідомили у відомстві.

Небо таки розвиднілось над Катманду, #Непал. Наші маленькі громадяни на території Почесного консульства України. Робота...

Posted by Міністерство закордонних справ України on 1 Май 2015 г.

Нагадаємо, напередодні літак для евакуації громадян України з Непалу приземлився в Делі. Він повинен був вилетіти до Непалу завтра, але літак зламався.