ua en ru

Eustream наприкінці серпня розраховує почати пуско-налагоджувальні випробування на новій ділянці газопроводу для реверсу в Україну

Словацький газовий оператор, компанія Eustream наприкінці серпня 2014 р. розраховує почати пуско-налагоджувальні випробування на новій ділянці газопроводу, який будується для реверсу газу в Україну. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Eustream.

Для передачі газу в ГТС України Eustream створює ділянку під назвою "Будінце", яку планує пов'язати з іншими точками газової мережі Eustream і надати до неї доступ постачальникам газу.

"Згідно з меморандумом про взаєморозуміння, підписаним між Eustream і "Укртрансгазом" 28 квітня 2014 року, а також після успішного проходження процедури Open Season Eustream продовжує будівельні роботи на трубопроводі Вояни. Проект знаходиться на шляху реалізації, і необхідні потужності повинні бути готові до 1 вересня 2014 р. Пуско-налагоджувальні випробування розпочнуться наприкінці серпня 2014 року", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, раніше в меморандумі, укладеному Eustream з "Укртрансгазом", було прописано, що реалізація проекту із забезпечення реверсу газу зі Словаччини в Україну складається із двох етапів: перший етап передбачає введення в експлуатацію певного технічного потенціалу по реверсу газу в Україну з 1 жовтня 2014 р., а другий етап - з 1 березня 2015 р.

28 квітня "Укртрансгаз" і Eustream домовилися про реверс газу в Україну.