ua en ru

ЄЦБ зберіг базову процентну ставку за кредитами на мінімальному рівні 0,05%

ЄЦБ зберіг базову процентну ставку за кредитами на мінімальному рівні 0,05%
Європейський центральний банк (ЄЦБ) за підсумками чергового засідання в четвер зберіг базову процентну ставку за кредитами на рекордно низькому рівні 0,05% річних.

Європейський центральний банк (ЄЦБ) за підсумками чергового засідання в четвер зберіг базову процентну ставку за кредитами на рекордно низькому рівні 0,05% річних. Про це йдеться в повідомленні банку, повідомляє "Росія 24".

Ставка по депозитах ЄЦБ залишена на рівні мінус 0,2%. Ставка за маржинальними кредитами також не змінилася з попереднього значення в 0,3%.

Рішення банку збіглися з очікуваннями аналітиків, опитаних агентством Bloomberg.

У той же час глава ЄЦБ Маріо Драгі зазначив, що найближчим часом регулятор приступить до купівлі забезпечених активами цінних паперів (ABS), а також запуску програми цільового довгострокового кредитування (TLTRO) протягом не менш ніж двох років.

Він зазначив, що всі члени Ради керуючих ЄЦБ підтримують ініціативу вдатися до додаткових кроків у разі необхідності і дали доручення персоналу банку розробити різні варіанти реалізації подібних заходів.

Заява Драгі спровокували різке зниження курсу євро по відношенню до долара, в перші хвилини виступу валютна пара EUR/USD знижувалася на 1%.

Нагадаємо, в жовтні ЄЦБ також залишив базову процентну ставку на рівні 0,05%.