ua en ru

ЄЦБ дозволив Мінфіну офіційно стати мажоритарним акціонером латвійського ПриватБанку

ЄЦБ дозволив Мінфіну офіційно стати мажоритарним акціонером латвійського ПриватБанку Фото: Україна офіційно стала мажоритарним акціонером латвійського Приватбанку

Україна вступила в права мажоритарного акціонера банку з часткою близько 46%

Європейський Центральний Банк (ЄЦБ) надав згоду на отримання державою Україна в особі Міністерства фінансів кваліфікованого участі в АТ "ПриватБанк" (Латвія). Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

Як повідомляється, такий процес став результатом того, що після націоналізації ПриватБанку материнський банк став державним. Після цього, материнська компанія повинна офіційно вступити в кваліфіковану участь у своїх дочірніх структурах. А оскільки Латвія є членом ЄС, то дозвіл на таку участь надає Європейський центральний банк.

Комісією з ринку фінансів і капіталу Латвії і ЄЦБ була проведена оцінка відповідності ПАТ КБ "ПриватБанк" (Україна) критеріям, які визначені у статті 23 (1) Директиви ЄС про вимоги до капіталу IV (CRD IV) та положення "Загальних рекомендацій щодо кваліфікованої участі ".

За результатами цієї оцінки ЄЦБ було прийнято рішення про надання згоди про придбання державою Україна в особі Міністерства фінансів кваліфікованого участі в АТ "ПриватБанк" (Латвія).

Нагадаємо, після націоналізації урядом України "материнської структури, держава стала власником 46,5% акцій латвийского ПриватБанка і тепер вирішується його подальша доля. Продаж фінустанови є одним з допустимих сценаріїв.