ua en ru

Латвійську "дочку" ПриватБанку можуть продати вже цієї весни

Латвійську "дочку" ПриватБанку можуть продати вже цієї весни Фото: латвійський ПриватБанк можуть продати

У разі виявлення порушень банку загрожує закриття

Латвійський підрозділ ПриватБанку можуть продати вже цієї весни. Про це пише Forbes.

Після націоналізації урядом України "материнської" структури, держава стала власником 46,5% акцій латвійскогоПриватаБанка і тепер вирішується його подальша доля. Продаж фінустанови є одним з прпустимих сценаріїв.

Остаточне рішення має бути прийнято після 31 березня на підставі звітів банку про результати роботи за 2016 рік, які подаються у Латвії до зазначеної дати.

У той же час допускається також і закриття латвійського підрозділу. Такий розвиток подій загрожує банку в тому випадку, якщо перевіряючі органи в особі Європейського центрального банку та уряду Латвії виявлять у діяльності банку порушення законодавства.

Зазначимо, що фінансове законодавство Латвії дуже суворе. Особливо щодо відмивання коштів та фінансування тероризму. У 2015 році латвійський ПриватБанк вже потрапляв в поле зору влади країни, коли звинувачувався у відмиванні коштів молдавської мафії, за що був оштрафований на досить значну суму - 2 млн євро, і мало не позбувся ліцензії.

Після інциденту на вимогу латвійського регулятора було повністю змінено керівництво банку. На сьогоднішній день, пише Forbes, влади і регулюючі органи не мають претензій до роботи банківської установи.

Нагадаємо, у серпні 2015 року генпрокуратура України почала розслідування за звинуваченням чиновників ПриватБанку в розтраті рефінансування НБУ.