ua en ru

Цього тижня ВР має прийняти ряд законопроектів щодо вищої освіти, - нардеп

Цього тижня ВР має прийняти ряд законопроектів щодо вищої освіти, - нардеп Фото: Верховна Рада України

Зокрема, закон про врегулювання діяльності технікумів, коледжів та ВНЗ 1 і 2 ступеня

Верховна Рада України має прийняти ряд законопроектів щодо вищої освіти. Про це повідомив перший заступник голови комітету з питань науки і освіти, нардеп з фракції "Блок Петра Порошенка" Олександр Співаковський, передає прес-служба БПП.

Так, парламентар закликав спікера Ради Андрія Парубія внести до порядку денного законопроект №5240 “Про внесення змін до закону “Про вищу освіту” (щодо освітньо-кваліфікаційного рівня “молодший спеціаліст”).

"Закон повинен врегулювати питання діяльності технікумів та коледжів та вищих навчальних закладів 1 і 2 ступеня. Вони знаходяться в ситуації повної невизначеності, з 1 вересня не мають формування відповідного контингенту студентів", - зазначив нардеп.

Крім того, він закликав включити до порядку денного ВР законопроект №5423 "Про внесення змін до статті 37 Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність”, №2316а “Щодо строків захисту дисертацій та право на отримання диплому доктора філософії".

Також Співаковський просить включити законопроекти №4783 “Про внесення змін до розділу ХV Прикінцевих та перехідних положень закону “Про вищу освіту” (щодо вступу до аспірантури та діяльності спеціалізованих вчених рад)” та №5023 “Про внесення зміни до статті 44 закону “Про вищу освіту”.

"Ми повинні забезпечити пільговий вступ до ВНЗ дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування", – наголосив парламентар.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до Закону України "Про вищу освіту" щодо працевлаштування випускників.