ua en ru

Порошенко підписав закон про працевлаштування випускників ВНЗ

Порошенко підписав закон про працевлаштування випускників ВНЗ Фото: закон вступить в силу 1 січня

Закон набирає чинності з 1 січня

Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до Закону України "Про вищу освіту" щодо працевлаштування випускників, прийнятий Верховною радою 6 жовтня. Про це повідомляє прес-служба президента.

"Закон сприяє приведенню законодавчих та інших нормативних актів у відповідність з нормами Конституції України в частині забезпечення конституційних прав громадян на працю, а також норм про заборону примусової праці, визначених Конвенціями Міжнародної організації праці №29 "Про примусову чи обов'язкову працю", "Про скасування примусової праці" №105", - йдеться в повідомленні.

Закон передбачає право на першочергове зарахування у вищі медичні і педагогічні навчальні заклади абітурієнтів, які уклали угоду про відпрацювання не менше трьох років у сільській місцевості або селищах міського типу. Держава в свою чергу зобов'язується забезпечити безкоштовним житлом випускників.

Закон набирає чинності з 1 січня 2017 року.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив про необхідність надання навчальним закладам більшої автономії.