ua en ru

Цього разу через "Омікрон". Всесвітній економічний форум у Давосі знову відклали

Цього разу через "Омікрон". Всесвітній економічний форум у Давосі знову відклали Фото: Всесвітній економічний форум у Давосі знову відклали (facebook.com/worldeconomicforum)

Всесвітній економічний форум вчергове вирішив відкласти щорічне зібрання, яке планувалося провести з 17 по 21 січня наступного року. Цього разу причиною стало поширення нового штаму коронавірусу "Омікрон".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу організації.

Вказано, що проведення форуму було перенесено на початок літа 2022 року.

"Щорічне зібрання планувалося провести у Давос-Клостерс, Швейцарія, з 17 по 21 січня 2022 року. Тепер воно заплановане на початок літа", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, що замість очної зустрічі буде проведено серію онлайн-сесій, учасники яких "сфокусуються на пошуку рішень для найактуальніших світових проблем".

"Поточні умови пандемії дуже ускладнюють проведення глобальної особистої зустрічі. Підготовка проводилася під керівництвом експертів та за тісної співпраці уряду Швейцарії на всіх рівнях. Попри суворі протоколи зустрічі, поширення "Омікрону" та його вплив на поїздки та мобільність викликали необхідність відтермінування заходу", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, кожного року наприкінці січня в Швейцарії відбувається зустріч Всесвітнього економічного форуму, яка збирає світову еліту політики та бізнесу.