ua en ru

У цьому році на соцпрограми для чорнобильців виділено 2 млрд грн, - Розенко

У цьому році на соцпрограми для чорнобильців виділено 2 млрд грн, - Розенко Фото: Павло Розенко (УНІАН)

Віце-прем'єр-міністр повідомив, що верифікація постраждалих від Чорнобильської катастрофи в Україні проводилася кілька разів

На соціальні програми для чорнобильців у 2018 році передбачено 2 млрд гривень без урахування витрат з Пенсійного фонду. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, передає "5 канал".

"Тільки за програмами соціального захисту населення у нас в цьому році передбачено в державному бюджеті України приблизно два мільярди гривень - це без урахування витрат з Пенсійного фонду України - на різні чорнобильські доплати до пенсії, і в цілому в цих програмах у нас перебуває близько 1,9 млн осіб ", - сказав він.

Також віце-прем'єр-міністр заявив, що верифікація учасників аварії, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи проводилася в Україні кілька разів і за словами Розенка, "показала дуже серйозні недоліки, зокрема, цієї системи".

Нагадаємо, раніше Розенко розповів, скільки українців отримали більше 1000 гривень надбавки до пенсії.

"Ми не перераховували пенсії ні колишнім чиновникам, ні колишнім депутатам, ні колишнім прокурорам, ні колишнім суддям. Їх ця пенсійна реформа не стосувалася", - розповів Розенко.