ua en ru

Цього року аварійна служба "Волиньгазу" опрацювала майже 2 тис. викликів

Цього року аварійна служба "Волиньгазу" опрацювала майже 2 тис. викликів Ілюстративне фото (104.ua)

Аварійно-диспетчерська служба "Волиньгазу" працює 24 години на добу, сім днів на тиждень

Лише від початку цього року аварійна служба АТ "Волиньгаз" відреагувала майже на 2 тис. викликів від споживачів Волині. В середньому за одну добу АДС отримує понад 30 викликів. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Основною причиною звернень є витоки газу. За два місяці 2020 року аварійні бригади виявили та ліквідували близько 1400 витоків у будинках споживачів Волинської області та понад 470 – у Луцьку.

"Несправність газового обладнання, його самовільне встановлення і ремонт особами, котрі не мають на це права – основні причини, через які відбуваються витоки газу. Споживачі блакитного палива часто нехтують елементарними правилами безпеки, а це може призвести до фатальних наслідків. Окрім частих викликів про витоки газу, ще є виклики про пошкодження системи ГРМ та пожежі", - зазначає начальник АДС АТ "Волиньгаз" Валентин Киричук.

У прес-службі зазначили, що бригади "104" постійно вдосконалюють свої фахові навички в реальних умовах. "Аварійні бригади беруть участь у змаганнях газових аварійних служб, а також у тренувальних навчаннях з іншими службами екстреного реагування. Адже саме від рівня професійної майстерності залежить швидкість та якість реагування фахівців аварійно-диспетчерської служби "Волиньгазу" в екстрених ситуаціях", - йдеться у повідомленні.

Також у прес-службі додали, що аварійно-диспетчерська служба "Волиньгазу" працює 24 години на добу, сім днів на тиждень. "Якщо ви відчули запах газу у квартирі, потрібно негайно викликати аварійну службу за номером "104", а до прибуття бригади діяти за вказівками диспетчера", - йдеться у повідомленні.