ua en ru

Etisalat повідомила про падіння прибутку на 23% у ІІІ кварталі 2010 р. у порівнянні з минулим роком

Emirates Telecommunications Corp., найбільший оператор зв'язку в ОАЕ опублікував фінансовий звіт за ІІІ квартал 2010 р., де повідомив про зниження прибутку на 23% у порівнянні з минулим роком. Компанія пов'язує це із зростанням витрат та посиленням конкуренції, передає Bloomberg.

Чистий прибуток впав до 1,74 млрд дирхамів (473 млн дол.), або 22 філсів на акцію, з 2,25 млрд дирхамів, або 29 філсів на акцію роком раніше, повідомляється в заяві Etisalat на біржі в Абу Дабі. Операційні витрати зросли на 12% до 4,1 млрд дирхамів.

"Etisalat стикається сьогодні з набагато вищою конкуренцією, і це боляче б'є по продуктивності, страждає зростання числа абонентів", сказав Нішіт Лакота, бахрейнський аналітик з цінних паперів інвестиційної компанія BSC. "Якщо не рахувати міжнародних операцій Etisalat, то прибуток компанії був би набагато нижчим".

Etisalat, яка буде конкурувати з Emirates Integrated Telecommunications Co., повідомила, що вона ще не досягла остаточної угоди про покупку 46% акцій найбільшої телефонної компанії Кувейту Mobile Telecommunications Co. за 10,5 млрд дол.