ua en ru

Естонія виступила за територіальну цілісність України в умовах військової агресії Росії

Естонська сторона підтверджує свою рішучу підтримку суверенітету і територіальної цілісності України в умовах військової агресії Росії. Про це заявила під час зустрічі з главою МЗС України Павлом Клімкіним міністр закордонних справ Естонської Республіки Кейт Пентус-Розіманнус, повідомили у прес-центрі Міністерства закордонних справ України.

Глава зовнішньополітичного відомства Естонії запевнила, що офіційний Таллінн готовий поділитися своїм євроінтеграційним досвідом і "надавати допомогу Україні для ефективної імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС".

Під час зустрічі також обговорювалися актуальні питання двосторонньої українсько-естонського співробітництва, зокрема, перспективи розвитку торговельно-економічних відносин між країнами.

При цьому Клімкін повідомив естонській колезі про пріоритетні завдання та реформах українського уряду.

Кейт Пентус-Розіманнус, своєю чергою, зазначила, що її країна готова продовжувати надавати допомогу Україні в реалізації реформ, в першу чергу, у сфері впровадження електронного самоврядування, децентралізації влади, боротьби та протидії корупції.

Нагадаємо, напередодні Україна та Естонія підписали імплементаційний протокол до угоди з ЄС про реадмісію.