ua en ru

Естонія у 2014 р. виділила близько 1 млн євро для підтримки України

Міністерство закордонних справ Естонії з початку 2014 р. виділило близько 1 млн євро для підтримки України.

Міністерство закордонних справ Естонії з початку 2014 р. виділило близько 1 млн євро для підтримки України. Про це повідомляє прес-служба Агентства ООН у справах біженців.

Повідомляється, що з цієї суми 70 тис. євро було перераховано до фондів Агентства ООН у справах біженців на потреби переселенців. Окрім того, у жовтні цього року уряд Естонії разом з естонськими компаніями передав до України харчову продукцію вартістю 80 тисяч євро. Агентство отримало 4,7 тонн м‘ясних консерв й 4,5 тонн консервованих супів, а також 20 тон сухого молока для внутрішніх переселенців зі Сходу України.

19 листопада гуманітарна допомога від уряду Естонії у вигляді продуктових товарів від естонських компаній вирушила в Одеську область. Її доставлять до місць компактного проживання переселенців у санаторіях області. Додатково Агентство ООН у справах біженців передало теплі ковдри та предмети першої необхідності.

Як зазначають у прес-службі, першу партію естонської гуманітарної допомоги буде розподілено між 7 санаторіями Одещини, де згідно реєстраційних даних проживають найбільш незахищені категорії. Загалом, близько 1,3 тис. осіб отримають гуманітарну допомогу до кінця тижня.

Нагадаємо, Естонія підтримала розширення спеціальної місії ОБСЄ на сході Україні і виділить на це 40 тис. євро.