ua en ru

Естонія підтримує необхідніть збереження санкцій проти Росії

Естонія підтримує необхідніть збереження санкцій проти Росії Фото: міністр закордонних справ Естонії Свен Міксер

Клімкін у Нью-Йорку провів зустріч з главою МЗС Естонії

Естонія підтримує необхідніть збереження санкцій проти Росії. Про це заявив міністр закордонних справ Естонії Свен Міксер у ході зустрічі з главою зовнішньополітичного відомства України Павлом Клімкіним у Нью-Йорку (США), повідомляє прес-служба МЗС України.

Як зазначається, у рамках зустрічі Клімкін поінформував главу МЗС Естонії про триваюче погіршення безпекової ситуації на Донбасі у зв’язку з агресивними діями Росії та підтримуваних нею бойовиків.

"Міністр закордонних справ Естонії відзначив важливість збереження існуючого режиму санкцій проти Росії та необхідність виконання нею мінських домовленостей", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Клімкін подякував Міксеру за беззаперечну підтримку України, зокрема нещодавнє виділення 400 тис. євро для потреб Управління ООН у справах біженців та Міжнародного комітету Червоного хреста, які надають допомогу жителям Авдіївки.

"Клімкін поінформував Міксера про проведення 21 лютого міністерського засідання Ради Безпеки ООН з питань конфліктів у Європі та запросив Естонію взяти в них активну участь", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Норвегія виступила за збереження санкцій проти Росії до виконання мінських угод.