ua en ru

Естонія передала ГПУ свого громадянина, який воював на Донбасі за ЛНР

Естонія передала ГПУ свого громадянина, який воював на Донбасі за ЛНР Фото: підозрюваний проходив військову службу в естонській армії та у Французькому легіоні

Володимир Поляков двічі упродовж 2014-2015 років приїздив на окуповану територію Луганської області

Сьогодні, 30 червня, правоохоронні органи Естонської Республіки передали правоохоронним органам України громадянина Естонії Володимира Полякова для притягнення до кримінальної відповідальності за участь у діяльності терористичної організації, так званої "Луганської народної республіки". Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко на своїй сторінці в Facebook.

"Зазначений громадянин з досвідом військової служби в естонській армії та у Французькому легіоні двічі упродовж 2014-2015 років приїздив на окуповану територію Луганської області, де брав активну участь у діяльності бойових підрозділів "ЛНР" та отримав порання", - написав Луценко.


За його словами, під час спроби втретє в’їхати до ЛНР через територію Росії на початку 2015 року чоловік був затриманий правоохоронцями Естонії. Пізніше Генеральна прокуратура України звернулася до Генеральної прокуратури Естонії із запитом про видачу Полякова.

"Цей запит було задоволено, однак рішення про видачу оскаржувалося підозрюваним та його захисниками у всі можливі інстанції, включаючи Верховний суд Естонії. 17 червня після розгляду справи вищим судом цієї держави рішення про екстрадицію набрало законної сили і сьогодні Полякова передано в Україну", - пояснив генеральний прокурор України.

Нагадаємо, штаб АТО заявив про загострення ситуації на Донбасі.