ua en ru

Естонія звинуватила Росію в порушенні свого повітряного кордону

Естонія звинуватила Росію в порушенні свого повітряного кордону Фото: Іл-26 (mil.ru)

Посла Росії викликали в естонське МЗС, де йому вручили ноту

Російський Іл-76 вдень 12 березня без дозволу увійшов в повітряний простір Естонії в районі острова Вайндло. Про це повідомляє Естонська громадська телерадіомовна корпорація (ERR) з посиланням на прес-службу генштабу Сил оборони Естонії.

За даними естонських військових, Іл-76 знаходився в повітряному просторі країни майже хвилину, літак не мав радіоконтакту з Центром управління польотами Естонії. При цьому транспондер літака був включений.

Повідомляється, що це перше порушення повітряних кордонів Естонії російським літаком. Посла Росії викликали в МЗС Естонії, де йому вручили ноту.

Нагадаємо, в лютому повідомлялося, що командування Повітряних сил України заявило, що літаки России під час тренувань української авіації вилетіли з аеродромів, максимально наблизившись до східного кордону України.

Повідомляється, що винищувальна і бомбардувальна авіації РФ здійснили вильоти з аеродромів Курськ, Міллерово, Гвардійське і Саки з максимальним наближенням до державної кордоні України та лінії розмежування.