ua en ru

ЄСПЛ прийняв до розгляду справу екс-нардепа від КПУ Александровської

ЄСПЛ прийняв до розгляду справу екс-нардепа від КПУ Александровської Фото: захист Олександрівської заявляє про неналежне надання медичної допомоги її клієнтці

Адвокат Александровської вимагає належного надання медичної допомоги або звільнення з-під варти

Європейський суд з прав людини прийняв до розгляду справу колишнього народного депутата від Комуністичної партії України, лідера харківських комуністів Алли Александровської за фактом неналежного надання їй медичної допомоги. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив адвокат Олександрівської Олександр Шадрін.

Він подав заяву до ЄСПЛ з вимогою надати Олександрівської належну діагностику і лікування, або звільнити з-під варти.


Заява про вжиття невідкладних заходів з обстеження екс-нардепа КПУ було направлено в ЄСПЛ в четвер. Суд Страсбурга вже відкрив відповідне провадження за правилом 39 регламенту суду.

Шадрін стверджує, що 67-річна Александровська потребує спеціалізованого лікування в профільній лікарні, оскільки має хворобу серця і проблеми з тиском.

Медична частина СІЗО, де перебуває Александровська, не має необхідного діагностичного обладнання.Тому захист вимагає госпіталізувати її в лікарню, яка надасть Александровскій потрібне лікування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що лідера харківських комуністів Александрівську помістили в СІЗО у справі про посягання на територіальну цілісність України і дачу хабара. Пізніше Київський районний суд м. Харкова обрав запобіжний захід для Олександрівської у вигляді утримання під вартою без права застави на 2 місяці.