ua en ru

ЄСПЛ підтвердив прийняття правової позиції за першим позовом України проти Росії, - Петренко

ЄСПЛ підтвердив прийняття правової позиції за першим позовом України проти Росії, - Петренко Фото: Павло Петренко

ЄСПЛ підтвердив прийняття правової позиції за позовом про порушення прав людини в Криму

Європейський суд з прав людини підтвердив прийняття правової позиції за першим позовом України проти Росії про порушення прав людини в Криму. Про це на брифінгу повідомив міністр юстиції України Павло Петренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас хороша новина - ЄСПЛ офіційно підтвердив прийняття нашої правової позиції по першій справі України проти Росії, за фактами порушення прав людини в Криму. 27 березня 2017 ми направили величезний пакет документ і цю правову позицію, де ми спростовуємо всі позиції РФ і нещодавно, тиждень тому, ЄСПЛ офіційно надіслав підтвердження прийняття цієї позиції", - сказав Петренко.

Крім того, за словами Петренка, справа України проти Росії є новою практикою для європейського суду.

"Ми чекаємо від ЄСПЛ затвердження певного процесуального графіка, розгляду першої справи, яке є зараз найбільш динамічно прийнятим до розгляду і всіх наступних справ. Скажу відверто, для європейського суду це так само нова практика, тому що таких масштабних, великих за обсягом і безпрецедентних за змістом доказів справ європейський суд не слухав", - сказав він.

Нагадаємо, раніше Петренко заявив, що докази української сторони спростовують позицію Росії в ЄСПЛ по справі про анексії Криму.