ua en ru

ЄСПЛ підтримав WADA у праві на раптовий допінг-контроль

ЄСПЛ підтримав WADA у праві на раптовий допінг-контроль Фото: Європейський суд з прав людини (echr.coe.int)

Спортсмени з Франції просили визнати раптовий допінг-контроль порушенням прав людини

Європейський суд з прав людини підтримав право Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) на проведення раптового допінг-контролю спортсменів, передає DW.

Повідомляється, що позов проти WADA ініціювала французька велогонщиця, олімпійська чемпіонка Жанні Лонго, яку підтримали спортивні профспілки Франції. Позивачі вимагали визнати систему обов'язкового повідомлення даних про місцезнаходження спортсменів порушенням права на повагу приватного і сімейного життя.

"Суд прийшов до висновку, що скорочення або скасування відповідних перевірок призведе до збільшення небезпеки застосування допінгу професійними спортсменами і всіма, хто займається спортом, і піде врозріз з європейським консенсусом про необхідність раптового допінг-тестування", - йдеться в рішенні суду.

Зазначимо, правило, яке зобов'язує спортсменів надавати національним антидопінговим агентствам детальну інформацію про те, де вони можуть перебувати кожен день протягом однієї години, діє з 2004 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міжнародна федерація футболу запросила у WADA пріоритет при повторній перевірці допінг-проб росіян.