ua en ru

Есмінець ВМС США Carney зайшов в Одеський порт

Есмінець ВМС США Carney зайшов в Одеський порт Фото: есмінець Carney DDG64 в Одесі ("Думська")

Carney DDG64 став першим кораблем НАТО, який відвідав Одесу в 2018 році

Уранці 8 січня 2018 року біля причалу нового контейнерного терміналу Одеського порту пришвартувався американський есмінець Carney DDG64, ставши першим кораблем НАТО, який відвідав Одесу в новому році. Про це повідомляє місцеве видання "Думська".

Очікується, що есмінець пробуде в Одесі до 11 січня 2018 року.

Командування 6-го флоту ВМС США повідомляє, що мета візиту корабля - проведення операцій із забезпечення безпеки на морі і зміцнення комбінованої готовності й військово-морського потенціалу серед союзників і партнерів НАТО.

Есмінець ВМС США Carney зайшов в Одеський портЕсмінець ВМС США Carney зайшов в Одеський портЕсмінець ВМС США Carney зайшов в Одеський порт

Фото: американський есмінець в Одеському порту ("Думська")

Повідомляється, що в липні 2017 року цей американський есмінець брав участь у міжнародних навчаннях "Сі Бриз-2017", під час яких на його борт піднімався президент України Петро Порошенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що есмінець військово-морських сил Сполучених Штатів Америки USS Carney DDG64 увійшов у води Чорного моря 5 січня. Тоді також наголошувалося, що це вперше у 2018 році есмінець флоту США та партнера Північноатлантичного Альянсу (НАТО) потрапив у Чорне море.