ua en ru

Есмінець США з крилатими ракетами увійшов в Середземне море

Есмінець США з крилатими ракетами увійшов в Середземне море Фото: "Уінстон Черчилль" (twitter.com/USFleetForces)

У зону його відповідальності входить сирійське побережжя

В Середземне море увійшов есмінець військово-морських сил (ВМС) США "Уінстон Черчилль". На борту корабля перебуває кілька десятків крилатих ракет, повідомляє командування 6 флоту Сполучених Штатів.

"Есмінець USS Winston S. Churchill класу Arleigh Burke увійшов в зону відповідальності 6 флоту США. Його розміщення спрямоване на забезпечення інтересів США на море, збільшення стабільності в регіоні і підтримку морської присутності в зоні дії 6 флоту", - зазначено в повідомленні.

Наголошується, що 6 флот ВМС Сполучених Штатів дислокується в Середземному морі. Також у зону його відповідальності входить сирійське побережжя.

Есмінець висунувся в Середземне море 5 квітня 2018 року.

"Уінстон Черчилль" буде працювати в п'ятому і шостому районах флоту США, де проводяться операції із забезпечення безпеки на морі, а також зусилля по співпраці в області унеможливлення терактів поряд з союзниками і партнерами. Це розгортання є частиною регулярної ротації сил", - зазначив командир корабля Те Ван Скотен.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що військові кораблі флоту Росії покинули порт в сирійському Тартусі. Це випливає з супутникових знімків, наданих компанією Image Satellite Internacional (ISI).