ua en ru

Ескалація конфлікту на Донбасі є однією з загроз для світової економіки, - Лагард

Можлива ескалація конфлікту на сході України є однією з загроз для розвитку світової економіки.

Можлива ескалація конфлікту на сході України є однією з загроз для розвитку світової економіки. Про це заявила директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард під час виступу в Джорджтаунському університеті у Школі дипломатичної служби сьогодні, 2 жовтня 2014 р., передає прес-служба МВФ.

За словами Лагард, крім економічних і фінансових ризиків для розвитку світової економіки, існують і геополітичні ризики.

"Можлива подальша ескалація ситуації в Україні, яка може спровокувати збої в цінах на сировинні товари, фінансових ринках і торгівлі", - заявила вона.

Також серед геополітичних ризиків Лагард назвала розвиток політичної ситуації на Близькому Сході і в деяких частинах Азії; і подальше поширення спалаху лихоманки Ебола в Африці, "яка може становити значний ризик для регіону, так і всього світу".

"Всі ці ризики, звичайно, пов'язані з величезними людськими стражданнями, і ми сподіваємося, що вони не отримають розвитку. Але просто ігнорувати їх було б нашим недоліком", - заявила Лагард.

Нагадаємо, раніше Міжнародний валютний фонд заявляв, що в разі несприятливого розвитку подій на Донбасі падіння ВВП України погіршиться з 6,5% до 7,25% в 2014 р. і з 1% до 4,25% у 2015 р.