ua en ru

Ще один підозрюваний у масових заворушеннях у Костянтинівці оголошений у розшук

У масових заворушеннях у місті Костянтинівка Донецької області обґрунтовано підозрюється 24-річний місцевий житель за вчинення кримінального злочину передбаченого ч.1 ст.294 (масові заворушення) КК України. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Донецької обл.

Встановлено, що він брав активну участь у заворушеннях, що відбувалися в місті Костянтинівка 16 березня, що супроводжувалося насильством над військовослужбовцем і погромами автомобіля ВСУ. Проте в даний час затримати чоловіка не вдалося у зв'язку з його виїздом за межі міста.

За клопотанням прокуратури Донецької області Краматорський міський суд дав дозвіл на затримання підозрюваного з метою його приводу і подальшого арешту. Також винесено постанову про оголошення його в розшук.

Нагадаємо, раніше суд заарештував чотирьох активних учасників заворушень у місті Костянтинівка. Троє чоловіків обґрунтовано підозрюються у скоєнні кримінальних злочинів за ч.1 ст.294 КК України (масові заворушення) та ч.1 ст. 186 (грабіж), ще один - за ч.1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). П'ятого учасника суд залишив під домашнім арештом.

В даний час слідчо-оперативним шляхом встановлюються і відпрацьовуються інші особи, які брали участь у масових заворушеннях, з метою виявлення їх організаторів та інших активних учасників.
Процесуальне керівництво досудових розслідувань здійснює прокуратура Донецької області.

Нагадаємо, кримінальне провадження щодо ДТП в Костянтинівці, що трапилася з вини українських військовослужбовців, до 1 квітня 2015 року буде відправлено до суду.