ua en ru

ЄС заявляє про відсутність доказів підготовки Україною терактів в Криму

ЄС заявляє про відсутність доказів підготовки Україною терактів в Криму Фото: Коціянчич заявила, що ЄС не має доказів звинувачень Росії

Євросоюз закликає до мирного врегулювання конфлікту

Європейський Союз не має підтверджень звинувачень Росії в підготовці терактів Україною на території окупованого Криму з боку незалежних установ, зокрема ОБСЄ. Про це заявила прес-секретар Європейської дипломатичної служби Майя Коціянчич, передає "Радіо Свобода".

"Ми чули про претензії з боку російської влади про події, які нібито мали місце в Армянську, а також заяви української влади, яка заперечує свою причетність до будь-яких подібних дій і рішуче засуджує ці твердження. Поки ніяких незалежних підтверджень заявам Росії немає. Спостережна місія ОБСЄ, яка працює в Україні, доступу на півострів теж не має", - сказала Коціянчич.


Євросоюз закликає до мирного врегулювання конфлікту і нагадує, що твердо відстоює територіальну цілісність і суверенітет України.

За словами Коціянчич, ЄС засуджує і не визнає незаконну анексію Криму і Севастополя Росією і вимагає мирного вирішення конфлікту на сході України, що є частиною мінських домовленостей.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко підвищив боєготовність військ на кордоні з Кримом і в зоні АТО.