ua en ru

В ЄС заявили про неповне виконання Україною вимог Євросоюзу і МВФ

В ЄС заявили про неповне виконання Україною вимог Євросоюзу і МВФ Фото: Україна не виконує всі вимоги ЄС і МВФ (twitter.com/VGroysman)

Заяву підписали 13 країн-членів ЄС і близьких союзників України

В Європейському союзі (ЄС) створили неофіційний документ, в якому зазначено, що Україна не в повній мірі виконує вимоги Євросоюзу і Міжнародного валютного фонду (МВФ). Про це повідомив з Брюсселя кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк в Twitter.

"13 країн-членів ЄС і близьких союзників України створили неофіційний документ перед обговоренням Ради у закордонних справах 19 березня, в якому говориться, що "уряд не в повній мірі виконує контрольні показники ЄС і МВФ. Активісти громадянського суспільства та експерти попереджають про ризики відступу"", - повідомив Йозвяк.

Нагадаємо, що раніше президент України Петро Порошенко заявив, що міжнародні донори не можуть диктувати країні закони. Президент зазначив, що вимоги Міжнародного валютного фонду (МВФ) і Венеціанської комісії, щоб міжнародні донори мали вплив на відбір кандидатів на посади суддів антикорупційного суду, порушують суверенітет України.

Зазначимо, що на засідання Ради ЄС із закордонних справ, що відбудеться 19 березня 2018 року, поїде міністр закордонних справ України Павло Клімкін. Серед іншого, він планує обговорити з міністрами закордонних справ ЄС питання введення санкцій проти організаторів виборів президента Росії в аннексированном Криму.