ua en ru

ЄС заявив про готовність сприяти перезапуску мирного процесу в Ізраїлі

ЄС заявив про готовність сприяти перезапуску мирного процесу в Ізраїлі Фото: Федеріка Могеріні (flickr.com/eeas)

Могеріні застерегла сторони від ескалації напруженості в Ізраїлі

Європейський союз готовий сприяти перезапуску мирного процесу в Ізраїлі. Про це у Брюсселі на зустрічі з прем'єром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху заявила верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні, передає DW.

"Ми віримо, що в інтересах Ізраїлю знайти стійке і всеосяжне вирішення ізраїльсько-палестинського конфлікту. Тому ЄС посилить свою роботу над тим, щоб перезапустити мирний процес, навіть якщо зараз здається, що настали важкі часи", - заявила Могеріні.

У той же час вона зазначила, що позиція ЄС полягає в офіційному визнанні двох держав - Ізраїлю та Палестини - з однією столицею в Єрусалимі.

"Найгірше, що зараз може статися, це ескалація напруженості", - підкреслила Могеріні і додала, що нова хвиля насильства може захлеснути весь Близький Схід, і "це стало б подарунком для екстремістів".

Нагадаємо, раніше Нетаньяху назвав умову для проведення переговорів між Палестиною та Ізраїлем. Зокрема, для цього Палестина має визнати "право на існування" Ізраїлю.