ua en ru

Соцмережа Instagram дозволила завантажувати всі дані з акаунтів

Соцмережа Instagram дозволила завантажувати всі дані з акаунтів Фото: Instagram (pexels.com)

Нова функція була додана через Загальний регламент щодо захисту даних, він набуде чинності 25 травня

Розробники соцмережі Instagram впровадили нову функцію - Data Download, за допомогою якої можна скачати весь контент зі свого профілю. Про це повідомляє портал TechCrunch.

Також наголошується, що аналогічна функція (Download Your Information) доступна користувачам Facebook. За словами представника Instagram, на даний момент завантажувати дані своїх профілів можна через десктопну версію соцмережі, а версія для мобільних телефонів на платформах iOS і Android поки знаходиться в розробці.

Повідомляється, що така функція дозволить користувачам завантажувати інформацію профілю, фотографії, відеозаписи, особисті повідомлення, лайки, історію пошуку, коментарі, stories з архіву (з грудня 2017 року), імена передплатників і тих, на кого підписаний користувач, а також дані налаштувань профілю .

Підкреслюється, що нова функція була додана на увазі Загального регламенту щодо захисту даних. Регламент був прийнятий ЄС 27 квітня 2016 року, а вступить в силу 25 травня цього року. GDPR спрямований на те, щоб дати громадянам контроль над власними персональними даними та спростити нормативну базу для міжнародних економічних відносин шляхом уніфікації регулювання в рамках Євросоюзу.

Портал також повідомляє, що аналогічну послугу надасть месенджер WhatsApp. Однак користувачі зможуть завантажувати тільки інформацію свого облікового запису, включаючи фотографію, а також назви груп, в яких вони складаються, але повідомлення з листувань завантажити не вдасться.

Нагадаємо, у вівторок в роботі Instagram стався глобальний збій.