ua en ru

ЄС виступає в ролі "палія" ситуації навколо України, - Марін Ле Пен

ЄС виступає в ролі "палія" ситуації навколо України, - Марін Ле Пен Фото: кандидат у президенти Франції Марін Ле Пен (GettyImages)

Кандидат у президенти Франції, лідер ультраправої партії "Національні збори" Марін Ле Пен заявила, що ситуація навколо України загострилася через дії Євросоюзу, який грає роль "пожежника-піромана". Вона вважає, що РФ не нападатиме на Україну, оскільки "Путін не зможе піти на таку помилку".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на її заяву в інтерв'ю Rzeczpospolita.

"Я не думаю, що Путін піде на таку помилку. Але я також вважаю, що в цій справі, ЄС відіграв роль пожежника-піромана. Можна говорити що завгодно, але Україна належить до сфери впливу Росії. Намагаючись порушити цю сферу впливу, створюється напруга, страхи і досягається ситуація, свідками якої ми сьогодні", - сказала Ле Пен.

На питання чи має право Україна на вступ до НАТО, вона відповіла, що для початку з нього необхідно "випровадити" Туреччину.

"Спочатку з нього (Альянсу - ред.) потрібно випровадити Туреччину. Я також не думаю, що в нинішньому стані НАТО може прийняти будь-яку нову державу" - зазначила політик.