ua en ru

ЄС виділить Україні 3,74 млн євро на розвиток транспортної галузі

ЄС виділить Україні 3,74 млн євро на розвиток транспортної галузі Фото: Україна наблизить транспортну галузь до стандартів ЄС

Євросоюз допоможе в модернізації транспортної галузі України

Європейський союз надасть Україні 3,74 млн євро на розвиток транспортної галузі в рамках проекту "Підтримка імплементації Угоди про асоціацію та Національної транспортної стратегії" . Про це йдеться в повідомленні урядового офісу з питань євроінтеграції.

Повідомляється, що проект розрахований на 2016-2018 роки. Він повинен сприяти гармонізації законодавства та модернізації транспортного сектора України до стандартів ЄС.

Передбачається, що українська сторона повинна адаптувати, імплементувати і застосувати п'ять пріоритетних директив і регламентів ЄС у транспортному секторі. Також Україна повинна підвищити кваліфікацію персоналу, зміцнити співпрацю з європейськими транспортними агентствами, забезпечити правове регулювання мультимодальних перевезень, підвищити прозорість і ефективність державного управління в транспортному секторі, наблизити політику, пов'язану з розвитком національної транспортної мережі, до транспортної політики ЄС

Партнерами проекту виступили: Dornier Consulting GmbH (DE), Expertise France (FR), Egis International (FR), Egis-Ukraina (UA).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рада повинна прийняти ще п'ять законів для отримання траншу від ЄС.