ua en ru

ЄС може виділити 100 млн євро на створення Фонду енергоефективності, - Зубко

ЄС може виділити 100 млн євро на створення Фонду енергоефективності, - Зубко Фото: Геннадій Зубко

Про можливість залучення  інвестицій ЄС до фінансування Фонду є домовленість з Йоганнесом Ганом

Європейський союз може виділити 100 млн євро на створення Фонду енергоефективності. Про це заявляє віце-прем’єр-міністр, голова Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко за результатами зустрічі з Єврокомісаром з питань розширення та європейської політики сусідства Йоганнесом Ганом в рамках саміту YES, передає прес-служба Мінрегіону.

"Фонд енергоефективності, на створення і запуск якого у держбюджеті-2017 закладено 800 млн грн. Такий впевнений крок дає нам можливість залучити додатково до фінансування Фонду від Європейських країн ще 100 млн євро, тобто 3 млрд грн. Про можливість залучення європейських інвестицій до фінансування Фонду енергоефективності є домовленість з Йоганнесом Ганом", - підкреслив віце-прем'єр.

Зубко зазначив, що свідченням довіри й визнання з боку європейських партнерів дій України з реформування країни стало надання 97 млн євро на реалізацію проекту "U-LEAD з Європою" — найбільш масштабного проекту з децентралізації, який вчора стартував у місті Вінниця.

Нагадаємо, раніше Зубко проінформував, що у 2017 році на заходи з енергоефективності планується виділити близько 1,5 мільярда гривень без урахування фінансової допомоги міжнародних партнерів.