ua en ru

Україна вирішила питання застосування виборчого правосуддя за трьома з чотирьох персон, за якими були питання в ЄС

Європейський союз виділив чотири персони у сфері ліквідації наслідків вибіркового правосуддя в Україні. Про це в інтерв'ю "Комерсант-Україна" заявив представник України при ЄС Костянтин Єлісєєв.

"Серед умовних індикаторів, які ЄС виділяє по даному пункту, - чотири персони. Це Григорій Філіпчук, Валерій Іващенко, Юрій Луценко та Юлія Тимошенко. Філіпчук, Іващенко і Луценко вже звільнені. Скажіть, виконання трьох індикаторів з чотирьох - це прогрес чи ні? Ще один момент: у ЄС вважають, що вибіркове правосуддя - це комплексна проблема, це проблема механізму, а не однієї персони. На вирішення цієї проблеми спрямовані і реформа прокуратури, і КПК, і інші закони", - зазначив Єлісєєв.

На питання про проблему екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, Єлісєєв зазначив: "Я не хочу переходити до дискусії щодо тієї чи іншої особи. Я ґрунтуюся на висновках Ради ЄС, де говориться, що ми повинні досягти відчутного прогресу. Я вважаю, ми його досягли. Є окремі країни, для яких ця справа стала політичним символом, вони намагаються персоніфікувати дану проблему. Звичайно, ми продовжуємо напружено працювати над її вирішенням, яскравим прикладом цієї роботи є місія Олександра Кваснєвського і Пета Кокса".