ua en ru

ЄС виділив 10 млн євро на підтримку громадянського суспільства в Україні

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк і Комісар Євросоюзу Штефан Фюле підписали угоду про фінансування програми "Підтримка громадянського суспільства в Україні" на суму 10 млн євро.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк і Комісар Євросоюзу Штефан Фюле підписали угоду про фінансування програми "Підтримка громадянського суспільства в Україні" на суму 10 млн євро. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кабміну.

"Вона (угода - ред.) передбачає фінансування Європейським Союзом проектів з розвитку неурядового сектора на суму 10 млн. євро", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк також провів переговори з Президентом Європейської Комісії Жозе Мануелем Баррозу.

Під час зустрічі обговорювалися питання імплементації угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

"Росія намагалася зірвати ратифікацію, намагалася внести зміни до тексту Угоди, проте їй це не вдалося", - зазначив Яценюк.

Уряд невідкладно прийме відповідні рішення і затвердить національну стратегію виконання угоди, підкреслив він.

Яценюк і Баррозу обговорили також питання фінансового і енергетичного співробітництва між Україною та ЄС.

"Глава Уряду високо оцінив роль Президента Європейської Комісії в створенні умов для реверсного постачання газу з ЄС в Україну. Глава Уряду підтвердив прагнення України досягти справедливої ринкової ціни на російський газ відповідно до спільних домовленостей Уряду та Європейської Комісії", - йдеться в повідомленні.