ua en ru

ЄС виділив 10 млн євро для підтримки малого бізнесу ЄБРР в Україні й інших країнах Східного партнерства

Європейський союз (ЄС) виділив 10 млн євро для програм підтримки малого бізнесу Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) в Україні й інших країнах Східного партнерства, включаючи Вірменію, Азербайджан, Білорусь, Грузію, Молдову. Про це повідомляє прес-служба банку. Виділені кошти дозволять реалізувати в даному регіоні в 2011-2013 рр. більше 60 проектів Програми розвитку підприємств (EGP) і більше 600 проектів Програми ділових консультаційних послуг (BAS), які допоможуть місцевим підприємствам адаптуватися до вимог ринкової економіки.

Програма BAS стартувала 1995 р. і призначена для надання допомоги окремим підприємствам в залученні місцевих консультантів у конкретні проекти з швидкими термінами окупності. Мета Програми EGP, яку банк реалізує з 1993 р., - допомогти малим і середнім підприємствам у здійсненні структурних трансформацій і розвитку нових бізнес-навичок на рівні вищого керівництва.

Програма EGP стартувала в Україні в 1996 р. На реалізацію 68 проектів було виділено 4,9 млн євро донорських коштів. Програма BAS реалізується на Україну з 2010 р. Підготовлено понад 100 проектів BAS на 1,7 млн ​​євро.